Látogatási tilalom a szegedi klinikákon

Vágólapra másolva!
Csongrádban az utóbbi napokban folyamatosan emelkedett az influenzás betegek száma.
Vágólapra másolva!

Szerdától látogatási tilalmat rendeltek el a Szegedi Tudományegyetem klinikáinak valamennyi osztályán - tájékoztatta kedden az MTI-t Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

A korlátozást az után rendeltek el, hogy két beteg mintájában kimutatták az influenzavírust. Egy várandós nőnél az influenza A, egy idős férfinál pedig a B vírus jelenlétét igazolták.

A figyelőszolgálat adatai azt jelzik, hogy a szegedi és a mórahalmi kistérségben átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma. Csongrád megyében mindenhol emelkedett a betegek száma, de más területen még nem hoztak járványügyi intézkedéseket - közölte a kommunikációs vezető.

Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán jelentette be, hogy Európa több országához hasonlóan Magyarországon is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma. Jelentésük szerint a 6. héten a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok 36 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten.

Szeged az első hely idén, ahol elrendelték a látogatási tilalmat egy kórházban.