Kigyulladt a gyöngyöspatai cigányvajda háza

Vágólapra másolva!
Eddig ismeretlen eredetű tűz miatt égett egy ház tetőszerkezete Gyöngyöspatán. Mint kiderült, a ház a helyi cigányvajdáé az épület.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt Farkas János, a helyi cigányvajda háza szombaton este Gyöngyöspatán. A férfi megerősítette, hogy az ő háza ég, de bővebb információval egyelőre nem tudott szolgálni, a tűz oka egyelőre ismeretlen. Farkas János korábban a helyi cigányönkormányzat elnöke volt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az [origo] megkeresésére kora este azt közölte, hogy az oltás már befejeződött, a tűzoltók vizsgálják a tűz keletkezésének okát. A rendőrségi szóvivő azt mondta, egyelőre nincs jele, hogy bűncselekmény történt volna.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel azt közölte, a gyöngyösi tűzoltóság három szerkocsival, mintegy 15 fővel vonult ki Gyöngyöspatára, azt követően, hogy nem sokkal fél öt után bejelentés érkezett egy lakástűzről.

A helyszínen azt tapasztalták, hogy a családi ház tetőszerkezetének mintegy a fele ég, ugyanakkor személyi sérülés nem történt - írták. Farkas János szerint a tűz miatt 17-en váltak otthontalanná.