Kegyelmet kért Geréb Ágnesnek az államfőtől három KDNP-s

Vágólapra másolva!
Szigorúnak tartja három KDNP-s országgyűlési képviselő a Geréb Ágnesre kirótt kétéves börtönbüntetést, ezért kegyelmi kérvénnyel fordultak a köztársasági elnökhöz kedden.
Vágólapra másolva!

Kereszténydemokrata politikusok az államfőhöz fordultak, és elnöki kegyelmet kérnek Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak, akit a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt. Az erről szóló levelet Michl József, Tarnai Richárd és Bús Balázs országgyűlési képviselők jegyzik. Michl József, a KDNP országgyűlési képviselője kedden az MTI kérdésére azt mondta, hogy maximálisan tiszteletben tartják a bíróság döntését, de túlzottan szigorúnak találják az ítéletet.

Az az álláspontjuk, hogy a szülész-nőgyógyász "már elég időt előzetes letartóztatásban töltött", azokért a hibákért, amelyeket elkövetett, Geréb szerintük a méltó büntetését megkapta és letöltötte. A Csaladhalo.hu oldalon közzétett levélben a képviselők úgy fogalmaztak: "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen, éppen ezért az Országgyűlés több olyan törvényt is elfogadott az elmúlt másfél évben, amelyek reményeink szerint hozzásegítenek a születésszám növekedéséhez."

Geréb is kegyelmet kért Schmitt-től

Pénteken másodfokon súlyosbította Geréb Ágnes büntetését a Fővárosi Ítélőtábla: a szülész-nőgyógyászt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, és emellett öt év helyett tíz évre eltiltották hivatása gyakorlásától. Geréb Ágnest 2010. október 8-án előzetes letartóztatásba helyezték, majd 2010. december végén ezt feloldották, a szülész több mint egy éve házi őrizetben van. Pelle Andrea, a szülész-nőgyógyász védőügyvédje a pénteki ítélet után közölte, hogy Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász kegyelmet kér Schmitt Pál köztársasági elnöktől.