Interneten buktatta le magát egy orvvadász

Vágólapra másolva!
Elejtett gímszarvas bikával pózolt egy férfi, majd a fényképet feltette egy internetes közösségi oldalra. Egy vadász azonban felismerte a vadászterületet, és lopás miatt feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Az Edelényi Rendőrkapitányságon tett bejelentést egy férfi, hogy az egyik internetes közösségi oldalra feltett fotón látható gímszarvas megítélése szerint lopásból származhat. A vadász a felvétel alapján be is azonosította azt a területet, ahol feltételezhetően meglőtték a vadat.

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a trófeás fényképet egy szuhogyi férfi tette közzé az interneten. A fiatalember ugyanis mielőtt szétbontotta volna ismerőse kérésére az állatot, fényképet készített, majd a pózolós fotót megosztotta az egyik közösségi oldalon.

A rendőrök eljutottak a szendrői megrendelőhöz is, aki különböző mesékkel próbálta magyarázni, miként került birtokába a majd 300 000 forintot érő állat. Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított eljárást a szendrői férfival szemben - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.