Ellopott tyúkokat szimatolt ki Keri, a rendőrkutya

Vágólapra másolva!
Nyomkövető rendőrkutya segítségével leplezett le egy Fejér megyei tyúktolvajt a rendőrség. A tolvaj nyomait kiszagoló kutya a rablás helyszínétől egészen a szomszéd faluig vezette a rendőröket, ahol meg is találták az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Tyúktolvajt buktatott le éles szimatával a Fejér megyei rendőrök kutyája, Keri, aki egy lopás helyszínéről több mint hat kilométeren át tudta követni a tolvaj és az eltűnt állatok szagát. A rendőrség közleménye szerint a rendőrkutya a Fejér megyei Sárkeszi kifosztott tyúkóljától egészen a szomszéd faluig vezette a nyomozókat, ahol a nyomozók megtalálták az elkövetőt is.

A rendőrséget szombat hajnalban riasztotta egy sárkeszi család, akiktől 13 tyúkot lopott el valaki. A bűnügyi helyszínelők megtalálták a fagyott hóban az elkövetők lábnyomait, és ezért nyomkövető kutyát kértek a helyszínre. Keri kutya szántóföldön, erdősávon keresztül követte a tyúkok és az elkövetők nyomát, egészen Sárszentmihály főutcájáig. Az ott lakók között hamar megtalálták azt a 49 éves férfit, akinek cipőnyoma megegyezett a helyszínen rögzítettekkel.

A férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ő pedig beismerő vallomást tett. A rendőrök ez után őrizetbe vették. Székesfehérvári hajléktalan társát - aki az információk szerint a szárnyasokat a megyeszékhelyre egy kerékpárral szállította be - még keresi a rendőrség.