Testvérek állhatnak a polgári baltás gyilkosság mögött

Vágólapra másolva!
Két fiatal férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy február közepén baltával brutálisan meggyilkolták egyik ismerősüket Polgáron.
Vágólapra másolva!

Egy helybeli testvérpárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy brutálisan meggyilkoltak egy férfit február 14-én Polgáron - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Az idősebb testvér, a 22 éves B. Antal részletes beismerő vallomást tett: szerelemféltésből, erősen ittas és gyógyszeres állapotban megölte ismerősét, egy harmincéves, szintén polgári férfit.

A rendőrség tájékoztatása szerint a vizsgálat azt is kiderítette, hogy a gyilkosságnál ott volt B. Antal 16 éves öccse is, aki közreműködött az áldozat levetkőztetésében, ugyanis "megtetszett nekik a megölt férfi nadrágja", ezért azt magukkal vitték.

A rendőrségnek február 15-én jelezték, hogy Polgáron, egy lakatlan épületben egy ismeretlen férfi lemeztelenített holttestét találták meg. A férfit brutálisan meggyilkolták, az épület falain csaknem két méter magasságig voltak szétfröccsent vér nyomai.

A nyomkereső kutyák B. Antal közelben lévő házáig vezették a nyomozókat, akik a bejárati ajtó falán is vérnyomokat találtak, és előkerült egy balta is - közölte a rendőrség. A baltát a gyanúsított elmondása szerint azért vitték magukkal előző este, hogy kiverjék a lakatlan ház ablakkereteit és tüzet rakjanak a rendkívül hideg, szeles éjszakán. Közben azonban összeszólalkoztak, és meggyilkolták a férfit.