Egy ponton módosult a Kossuth- és Széchenyi-díj-bizottság összetétele

Vágólapra másolva!
A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Bitskey István irodalomtörténész váltja Görömbei András Kossuth-díjas irodalomtörténészt a Kossuth- és Széchenyi-díj-bizottságban.
Vágólapra másolva!

Egy ponton változott a Kossuth- és Széchenyi-díj-bizottság összetétele. A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Bitskey István irodalomtörténész váltja Görömbei András Kossuth-díjas irodalomtörténészt. A testület összesen tíz tagját a Kossuth-díj, a Széchenyi-díj adományozásának rendjéről, valamint a kiváló művész, az érdemes művész, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj alapításáról és adományozásáról szóló kormányrendelet-módosítás alapján kérte fel a bizottságot is vezető kormányfő, egyéves időtartamra.

A Kossuth- és Széchenyi-díj-bizottság tagjai: Bitskey István irodalomtörténész, az MTA levelező tagja, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom és Kultúratudományi Intézet professzor emeritusa, Bogsch Erik Széchenyi-díjas vegyészmérnök, gazdasági mérnök, a Richter Gedeon Vegyészeti Rt. vezérigazgatója, Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, az MTA rendes tagja, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója, egyetemi tanár, Granasztói György történész, az MTA doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzor emeritusa, Hámori József Széchenyi-díjas biológus, az MTA rendes tagja, a Semmelweis Egyetem kutatóprofesszora, Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvos, az MTA rendes tagja, az MTA Doktori Tanácsának elnöke, Sánta Ferenc Kossuth-díjas hegedűművész, Szőcs Géza József Attila-díjas költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, Vékás Lajos Széchenyi-díjas jogász, az MTA rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzor emeritusa.