Családok maradtak vezetékes víz nélkül Vináron

Vágólapra másolva!
Lajtos kocsiból kap több család ivóvizet Vináron, miután néhány helyen elfagyott a vízvezeték a faluban. A helyi vízmű ígérete szerint hétfőn, ha kell, föld feletti vízvezetékeket építenek a családok számára.
Vágólapra másolva!

Ha ideiglenes megoldással is, de vízhez juttatják a vinári családokat, amelyek napok óta vezetékes víz nélkül élnek - közölte a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. hétfőn. Lukács Endre, a vízmű vezérigazgatója cáfolta a lakók korábbi félelmeit, hogy csak tavasszal állnának neki az elfagyott vezetékek megjavításának.

Vináron azért nem kezdték meg a napokkal ezelőtt bejelentett és a zrt. által meg is vizsgált elfagyás javítását, mert a talaj 80-90 centiméter mélyen fagyott, még a munkagépek sem bírnak vele - magyarázta a vezérigazgató. Amíg a vezetéket helyreállítják, a három vezetékes víz nélkül maradt családnak ásványvizet, lajtos kocsiból mosáshoz, főzéshez, fürdéshez vizet biztosítanak. Hétfőn a vízmű emberei kimennek a vinári családokhoz, és ha a talajt még mindig nem lehet felásni, akkor ideiglenes megoldásként föld feletti vezetéken biztosítanak számukra vizet. Amint az időjárás lehetővé teszi, megjavítják az elfagyott vezetéket is - ígérte Lukács Endre.

Szólt arról is, hogy a meglévő problémát tetézte, hogy hétvégén a Marcalgergelyi, Szergény és Vinár vízellátását biztosító víztoronyból kifogyott a víz, ezért ezeken a településeken vasárnap órákra leállt a vezetékes vízszolgáltatás. A vízmű emberei mind a három település összes fogyasztóhelyét ellenőrizték, végül kiderült, három helyen elfagyás miatt ömlik a víz a vezetékből, ezért ürült ki a víztorony; a hibát hétórás munkával hárították el.