Cipóba sütött fegyvereket fogtak Röszkénél

Vágólapra másolva!
Egy Koszovóból Németországba tartó buszon több lőfegyvert találtak a magyar határőrök, egy részüket cipóba sütötték bele. A buszjárat ugyanaz volt, amelyen a múlt héten valaki kábítószert próbált becsempészni az országba.
Vágólapra másolva!

Cipóba sütött lőfegyvereket foglaltak le a pénzügyőrök és a rendőrök egy autóbuszban Röszkénél még szerdán este. A busz Pristinából Dortmundba tartott, az ellenőrzést végző pénzügyőrök a hátsó üléssornál egy alufóliába csomagolt lőfegyvert találtak, majd kutyák segítségével további két lőfegyverre bukkantak az üléssorok között - írja közleményében a Csongrád megyei rendőrség.

A busz átvizsgálása során a rendőrök megnézték az utasok csomagjait is. Egy cipóban további négy lőfegyvert foglaltak le a nyomozók. A helyszínen elvégzett szakértői vizsgálat megállapította, hogy a fegyverek éles lőfegyvernek minősülnek, azokat gázpisztolyból alakították át.

A rendőrség a busz egyik utasa, egy 46 éves koszovói állampolgár ellen lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást, és a férfit őrizetbe is vették. A buszjárat ugyanaz volt, amelyről a múlt héten kábítószer került elő.