Villanypóznákat döntött ki egy traktoros, de nem vette észre

ámokfutó traktoros, Nagykanizsa, villanyoszlopokat döntött ki egy traktoros
Vágólapra másolva!
Nagykanizsa egy része áram nélkül maradt, amikor egy traktoros járműve letépte a magasfeszültségű vezetéket. 
Vágólapra másolva!

A traktoros állítása szerint nem is vette észre, hogy a reggeli órákban több villanypóznát is kitört Nagykanizsán. A mezőgazdasági gép a nagykanizsai Csengery utcán haladt a miklósfai városrész irányába, amikor vontatmánya beleakadt az út felett átívelő magasfeszültségű vezetékbe.

Forrás: MTI/Varga György

A vontató a kábeleket húzva az úttestre döntötte a beton tartóoszlopot, de megállás nélkül továbbment, majd nem sokkal később Miklósfán egy újabb póznát is megrongált.

Míg a közlekedési rendőrök megérkeztek az első helyszínre, egy segédmotor-kerékpáros az úttestre borult villanyoszlopnak ütközött, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A baleset helyszíni szemléje még tartott, amikor a rendőrök Beleznán, Jankapuszta településrészen megtalálták a mezőgazdasági vontatót és vezetőjét. A férfi "feltehetőleg nem észlelte az általa okozott balesetet", de ittasság gyanúja nem merült fel - közölte a rendőrség. Az MTI helyszíni információja szerint a széttépett kábelek és a kitört oszlopok miatt több településrészen is áramkimaradások voltak, Miklósfán a kábeltévé szolgáltatása is szünetelt.