Szobrokat loptak és rongáltak meg a Margitszigeten

Vágólapra másolva!
Több szobrot megrongáltak, ledöntöttek helyéről, Stróbl Alajos szobrát pedig el is lopták szerdára virradóra a Margitszigetről. A Főkert feljelentést tett és megerősített járőrszolgálatot kért.
Vágólapra másolva!

Több szobrot megrongáltak ismeretlenek a Margitszigeten, az egyik alkotást pedig el is lopták - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ Holding Zrt. A városüzemeltetés közleménye szerint a Főkert munkatársai szerdára virradóra vették észre, hogy a szigetről ismeretlenek ellopták Stróbl Alajos szobrát, amelyet a nyomok alapján a margitszigeti hotel parkolójáig vonszolták.

Megpróbálták eltulajdonítani a tóban lévő Rákász fiú szobrát, amelyre gurtnit tekertek, hogy azzal húzzák ki a vízből, illetve József Attila mellszobrát vésővel akarták a talapzatától elválasztani, de az alkotás sértetlen maradt. A Kodály-szobrot is megpróbálták eltávolítani, a műalkotást felborították. A szoborban nem keletkezett kár, a márványtalapzat viszont megrongálódott.

A lopás és a rongálások miatt a Főkert feljelentést tett a rendőrségen, illetve megerősített járszolgálatot kért a Margitsziget területére.

Forrás: BKV Holding Zrt.
Kodály Zoltán szobrát is felborították