Az államfőnek adta ki magát egy tatai hajléktalan

Vágólapra másolva!
Az 55 éves férfi itallopás közben bukott le, és mivel úgy gondolta, hogy összetéveszthetik a köztársasági elnökkel, azt mondta, hogy ő az. A bíróság szerdai határozatával előzetes letartóztatásba helyezte a hajléktalan férfit.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk tartóztattak fel egy 55 éves férfit egy kisboltban kedden, miután feltűnt nekik, hogy a hajléktalan italt akart lopni - közölte a rendőrség a honlapján.

A beszámoló szerint a bolt két eladója vette észre, hogy a férfi a kabátjába rejt egy üveg italt, majd kisétál az üzletből. Amikor az eladók utána mentek, hogy feltartóztassák, a férfi egyiküket nyakon ütötte a botjával.

A lap beszámolója szerint ekkor az eset szemtanúi az asszony segítségére siettek, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit. Mivel iratai nem voltak, így elsőként a személyazonosságát próbálták megállapítani a rendőrök.

Kérdéseikre a férfi először azt mondta, hogy búvároktató, később azonban már azt állította, hogy ő a köztársasági elnök - mondta az [origo]-nak Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

A férfit kedden őrizetbe vették, majd a bíróság szerdai határozata alapján előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a rendőrség a honlapján.