Orbán elfogadta Ángyán József lemondását

Vágólapra másolva!
Hétfőn Orbán Viktor elfogadta Ángyán József lemondását, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtikára múlt héten mondott le. A VM helyettes államtitkári pozíciójára ifj. Zlinszky Jánost nevezték ki.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök elfogadta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára felmentésére vonatkozó kérését - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn. Az új államtitkár személyéről később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Ángyán József a minisztérium tájékoztatása szerint kiváló munkát végzett, a tárca vezetője továbbra is számít munkájára. Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hétfői kormányülésen egyeztetett az ügyről. Hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárává nevezték ki ifj. Zlinszky Jánost.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, hogy az államtitkár a távozását fontolgatja, mivel az elmúlt időszakban sorra váltották le, illetve távolították el a tárcától az embereit, azért, mert az államtitkár a kisbirtokosokat, míg a miniszter a társas vállalkozásokat támogatja.