Az okirathamisítási ügyben első fokon felmentették Hagyó Miklóst

Hagyó Miklóst és társait első fokon nem jogerősen felmentette a bíróság az ellenük magánokirat-hamisítás miatt indított büntetőper tárgyalásán
Vágólapra másolva!
Felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklóst és két társát a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Első fokon, nem jogerősen felmentette a magánokirat-hamisítás vádja alól Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt, főpolgármester-helyettest és két társát a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn.

Hagyót azzal vádolták, hogy ügyvéd segítségével készített jogi végzettség nélküli élettársának olyan meghatalmazást, amely szerint a nő képviselheti őt egy televíziós csatorna ellen indított polgári perben. Az ügyészség szerint ennek csupán az volt a célja, hogy a korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt akkor előzetesben levő Hagyó a látogatások alatt ellenőrzés nélkül érintkezhessen élettársával.

A bíróság hétfői döntése szerint a vádban szereplő magánokirat nem hamis. Az ügyészség fellebbezett, a vádlottak és védőik tudomásul vették az ítéletet.

A BKV-ügyben múlt szerdán emelt vádat az ügyészség Hagyó Miklós és 14 társa ellen. A mellékletekkel együtt majdnem százezer oldalas vádirat szerint a korábbi főpolgármester-helyettes és társai bűnszervezetben követtek el hűtlen kezelést, a korábbi főpolgármester-helyettes pedig úgy tekintett a BKV-ra, mint személyes és politikai jellegű kiadásainak fedezetére.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]