Letartóztatták a családtagját meggyilkoló fiatalembert

Vágólapra másolva!
Szombaton a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a fiatalembert, aki kedden XVIII. kerületi lakásukban italozás közben megölte anyja élettársát, és utána vidékre utazott annak érdekében, hogy legyen alibije.
Vágólapra másolva!

A rendőrség emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a héten egy budapesti nőt és fiát, akik csütörtökön tettek bejelentést, hogy holtan találták a nő élettársát. A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy gyilkosság történt, továbbá takarítási nyomokat is találtak.

A nyomozók kihallgatták az elhunyt férfi élettársát és annak 24 éves fiát, a fiú beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy négyen éltek együtt, az édesanyja, annak élettársa, valamint a fiú lánytestvére. Kedden italoztak, az 59 éves férfi az italtól általában agresszívan viselkedett, ezen a férfi felbőszült, és egy késsel megpróbálta megszúrni a gyanúsítottat, az védekezett, és többször megszúrta a sértettet. Ezt követően édesanyjával megpróbálták eltüntetni a vérnyomokat, de ez nem sikerült, ezért úgy döntöttek, hogy elutaznak a nő vidéki rokonaihoz - megpróbálva így alibit szerezni maguknak - majd két nap múlva bejelentették, hogy holtan találták a férfit. A gyanúsítottakat a bíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezte.