A támadóját lekaratézó kislány lett az év hőse Pest megyében

Vágólapra másolva!
Molesztálóját "lefegyverző" tízéves kislány, nemi szervét hátrahagyó betörő és nemzetközi összeesküvést gyártó feljelentő - többek között ezek voltak a Pest megyei rendőrök legkülönösebb esetei tavaly a rendőrség szerint.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Rendőrkapitányság a rendőrség honlapján tette közzé 2011 "legjeit". A közlemény szerint a legbátrabb címet az a tízéves budakalászi kislány kapta, akit egy férfi molesztálni akart, de mivel a gyermek már egy éve karatézni járt, szakszerű, többek között "érzékeny pontot" érintő rúgásokkal futamította meg támadóját.

A rendőrség szerint 2011 "legszerencsétlenebb elkövetője" az a férfi volt, aki társával augusztus elején egy Szigetszentmiklós környéki házba akart betörni. A betörés zajára a ház tulajdonosa felébredt, a betörők menekülőre fogták, de egyikük fennakadt a kerítésen, és ott hagyta nemi szervének egy részét, amit percekkel később talált meg.

A beszámoló szerint a legkülönösebb feljelentést a gödöllői kapitányság kapta: egy férfi globális méretű összeesküvés miatt tett feljelentést, amelyben - szerinte - többek között egy világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek is részt vesznek.

A rendőrség szerint nagyon sietős lehetett a dolga annak a férfinak is, akit áprilisban Tápiószecsőn 12 perc alatt kétszer is gyorshajtáson értek lakott területen belül: a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 120-szal, illetve 130-cal hajtott, ezért aznapra 500 ezer forintos büntetést gyűjtött be.

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetést egy verőcei férfi produkálta, ő 3,44 g/l véralkoholszinttel vezette autóját a Pest megyei településen. Ezért a rendőrök több mint egymillió forintra bírságolták.

A legszerencsésebb ügy pedig a gyömrői óvodából elszökött két ötéves gyermek esete lett, akik több kilométert gyalogoltak, hogy eljussanak egy plázába, de a beszámoló szerint a rendőrök épségben megtalálták őket.