Két jelöltje is van az LMP-nek Kaufer Virág helyére

Vágólapra másolva!
Az LMP hétvégi kongresszusán döntenek majd arról, hogy Szél Bernadett és Hajdu Mária közül ki veszi át a január elején távozását bejelentő Kaufer Virág országgyűlési képviselői helyét.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett választmányi szóvivőt és Hajdu Máriát, az LMP országos politikai tanácsának elnökségi tagját jelölte az LMP az országgyűlési képviselői mandátumáról lemondott Kaufer Virág helyére - közölte Vágó Gábor, az ellenzéki párt parlamenti képviselője.

Kaufer Virág január elején jelezte távozását, mert véleménye szerint civilként jobban tudja képviselni az általa fontosnak tartott ügyeket, például az LMP által meghirdetett úgynevezett Új Ellenállást. A képviselő akkor annak a reményének adott hangot, hogy a helyére egy másik női politikus kerül.

Az LMP belső fórumán a párttagok szerda délelőttig nevezhették meg, hogy kit látnának szívesen a parlamentben. Vágó Gábor elmondása szerint Szél Bernadett és Hajdu Mária mellett Csiba Kata volt választmányi szóvivőt is jelölték, de ő nem vállalta a felkérést. Arról, hogy a két politikus közül ki lesz a frakció tagja, az LMP kétnapos, hétvégi kongresszusa dönt majd.