Két kutya támadt egy nyolcéves kislányra

Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban került kórházba egy nyolcéves kislány Kőbányáról, miután megtámadta két kutya, és csak két felnőtt tudta megmenteni az állatoktól. A kislány egy kennelből engedte ki a kutyákat.
Vágólapra másolva!

Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indított eljárást a BRFK Életvédelmi Osztálya egy 36 éves budapesti férfi ellen. A férfi szombat délután a nyolcéves unokahúgával együtt érkezett egy kőbányai telephelyre, hogy megetessék az ott tartott kutyákat. Amikor a kislány kinyitotta a kennel ajtaját, két kutya rátámadt - közölte a BRFK.

A férfi megpróbálta megmenteni a kislányt, de nem járt sikerrel, csak a szomszédos éjjeliőr segítségével sikerült biztonságba helyezni a gyereket. A riasztott mentősök életveszélyes állapotban vitték kórházba a megsérült kislányt.

A nagybátyja beismerte a gondatlan életveszély okozását, de azt mondta, a kislány korábban már többször találkozott a kutyákkal, akik eddig mindig barátságosak voltak vele. A két állatot az Illatos úti ebrendészeti telepre vitték megfigyelésre.

A BRFK életvédelmi osztálya folytatja le az eljárást az ügyben.