Hamis márkás cipők miatt hagyta magát megvesztegetni két pénzügyőr

Vágólapra másolva!
Hamis márkás cipőkön akart megosztozni két pénzügyőr, de lebuktak. A nyíregyházi törvényszék felfüggesztett börtönt szabott ki rájuk.
Vágólapra másolva!

Két pénzügyőr és egy árus próbált összeesküdni, de egy másik pénzügyőr bejelentést tett az esetről, ezért eljárás indult. Pénteken a nyíregyházi törvényszék társtettesként elkövetett vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki: a két pénzügyőr két-két év, négy évre felfüggesztett börtönt kapott, az árus pedig három évre felfüggesztve kapott egy év tíz hónapos büntetést. Az ítélet nem jogerős.

A bíróságon felolvasott iratok szerint az ügy háttere, hogy 2010 novemberében a két pénzügyőr éppen a tiszadadai piacon járőrözött, amikor feltűnt nekik, hogy egy árus 33 pár, hamis márkajelzésűnek tűnő cipőt árul. Ellenőrizték, mire az árus megkérdezte, büntetés helyett el lehetne-e intézni másképp az ügyet.

A két pénzügyőr engedett a kérésnek, és úgy írták meg a jegyzőkönyvet az esetről, mintha az a nyíregyházi piacon történt volna, és mintha csak három pár cipőt foglaltak volna le. A többi cipőt elvitték a helyszínről, és később egymás között akarták elosztani. A pénzügyőröket egy társuk buktatta le, aki bejelentést tett az ügyben.