Gránátrobbanás miatt kellett amputálni egy katona kezét Debrecenben

Vágólapra másolva!
Kézigránát robbant föl egy katona kezében egy gyakorlaton Debrecenben, a férfi karja roncsolódott, a jobb kézfejét és alkarjának felét amputálni kellett szerdán.
Vágólapra másolva!

Amputálni kellett egy Debrecenben szolgáló katona kezét, miután szerdán, gyakorlatozás közben felrobbant a kezében tartott kézigránát - közölte a tv2 Tények című hírműsora. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset a debreceni 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövész zászlóaljának kézigránátdobó gyakorlatán, a hajdúhadházi Vay Ádám kiképzőbázison történt.

A felrobbant gránát roncsolta a fiatal katona jobb kézfejét és alkarjának felét, amelyet amputálni kellett. A katona állapotát a helyszínen a katonaorvos stabilizálta, majd mentővel a debreceni Kenézy kórház traumatológiájára szállították, ahol elvégezték a műtétet.

A katonaság kommunikációs tisztjének közlése szerint a balesetet szenvedett fiatalember nyolc éve szolgál hivatásos katonaként, megbízható, jó szakember, többször kapott már elismerést. A kommunikációs tiszt szerint a sérült katonát kórházban ápolják, állapota kielégítő, a baleset pontos körülményeit vizsgálat fogja tisztázni.