Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Előzetesbe kerültek a tízmilliónyi hamis húszezres készítői

Vágólapra másolva!
Összesen 535 hamis húszezrest gyártott két hódmezővásárhelyi férfi. Egyikük előzetes letartóztatását már más bűncselekményekért elrendelték, a másikat e héten fogták el kommandósok.
Vágólapra másolva!

Több mint tízmillió forint értékű, 535 darab hamis bankjegyet foglalt le Hódmezővásárhelyen a rendőrség - közölte a városi kapitányság vezetője. Rádi Norbert alezredes tájékoztatása szerint az azonos sorszámú bankjegyeket számítógéppel és tintasugaras nyomtatóval állították elő, azok nem tartalmaznak fémszálat, vízjelet és más biztonsági elemet sem.

A hamis bankjegyeket házkutatásokon találták meg a rendőrök egy 46 éves és egy 49 éves hódmezővásárhelyi férfi otthonában, ahol sikerült lefoglalni a hamisításhoz használt eszközöket is. Mint hozzátette, a pénzhamisításban részt vevő egyik, büntetett előéletű férfit szerdán, kommandósok segítségével fogták el, szintén büntetett előéletű társa előzetes letartóztatását egy másik bűncselekmény miatt már korábban elrendelte a bíróság.

A házkutatásokon előkerült 388 gramm kannabiszgyanús növényi törmelék és 10 gramm fehér színű, kábítószergyanús por is. Rádi Norbert elmondta, hogy tavaly három alkalommal a lefoglaltakkal azonos sorszámú hamis bankjegyekkel már fizettek hódmezővásárhelyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységekben. Kiderült azonban, hogy a hamis bankjegyeket nem az azokat felhasználó emberek állították elő.

A Szegedi Városi Bíróság pénteken harminc napra elrendelte a szerdán elfogott hódmezővásárhelyi férfi előzetes letartoztatását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről