Elolvastatná munkatársaival az új alkotmányt a Wekerle Alapkezelő

Vágólapra másolva!
Fontosnak tartja a Wekerle Sándor Alapkezelő, hogy a dolgozói elolvassák az új alkotmányt, az intézmény főigazgatója ezért levélben tartott közvélemény-kutatást, hogy hány példányt rendeljen az alapkezelő az alaptörvényből.
Vágólapra másolva!

Fontosnak tartja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelő, hogy munkatársai ismerjék a január elsejével életbe lépett új alkotmányt, ezért ha a dolgozók igénylik, úgy megrendeli nekik azt - derül ki egy interneten terjedő levélből, amelyet az alapkezelő főigazgatója, Hidas János jegyez.

Mint ahogy a levélben Hidas fogalmazott, "az Alaptörvény teljes szövegének ismerete nélkül számos támadást indítottak ellene, ezért fontosnak tartom, hogy intézményünk minden dolgozója önmaga is elolvassa Magyarország új Alaptörvényét, és megértse, hogy alaptalanok a rágalmak, amelyek Magyarországot érték ezzel".

Az [origo] megkereste a levéllel kapcsolatban a Wekerle Sándor Alapkezelőt, ahol azt a választ kapta, hogy valóban létezik ilyen levél. "2011. szeptember 1-jétől bárki ingyenesen igényelhet a 2012. január 1-jén életbe lépett új Alaptörvény példányából. A Wekerle Sándor Alapkezelő, mint munkáltató, ez iránti érdeklődését mérte fel az alkalmazottak között annak érdekében, hogy az Alaptörvényre igényt tartó munkatársak hiteles információkkal rendelkezzenek az új Alaptörvényről" - áll a válaszban.

A Wekerle Sándor Alapkezelő a felelős a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt, hazai költségvetési forrásból megvalósuló egyházi, nemzetiségi, civil és társadalmi felzárkózással kapcsolatos pályázatok előkészítéséért és lebonyolításáért.