Gyurcsány elleni tüntetés is szerveződik az Operához

Vágólapra másolva!
Az Operaház előtti kormányellenes tünetéshez közeli helyszínre várja a "gárdistákat" egy interneten közzétett felhívás. Beszédet nem terveznek, céljuk a közlemény szerint az, hogy a "ne adják át az utcát a magyarok ellenségeinek".
Vágólapra másolva!

Egy, a magát "Új Magyar Gárda hivatalos honlapjaként" nevező oldalon közzétett felhívás szerint az esti, Opera elé tervezett kormányellenes tüntetéshez közeli helyszínen várja híveit egy magát pontosan meg nem nevező szervezet.

A közlemény szerint este hat órára várják azokat, akiknek "nem tetszik, hogy (...) a magyarok esküdt ellenségei elfoglalják az utcát". A felhívásból kiderül, hogy ez alatt többek között Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt értik, akinek szervezete, a Demokratikus Koalíció részt fog venni a kormányellenes tüntetésen.

Arra buzdítanak, hogy "árpádsávos lobogóval, magyar zászlóval, vagy bármilyen nemzeti jelképpel" jöjjön mindenki. A felhívás szerint nem terveznek beszédeket. Mint írják, "Nem kell szónokolnunk, csak érezzék a bűnözők, hogy nem hagyjuk, nem adjuk át nekik az utcát - sem".

A honlapon közzétett felhívás szerint a szocialista kormányok alatt több tüntetésen is feltűnő Budaházy György korábban a Szent Korona Rádió honlapján azt kommentelte: "Lehet, itt lenne az ideje, hogy a radikális pártunk megmozduljon és elállja az útját a híres "demokratáknak", ahogy nekünk a gyurcsány-droidok 2007-ben. Nem Orbán védelmében, csak úgy, hogy ne vonulgassanak. Nehogy már a nyúl vigye a puskát!"

Megkerestük a rendőrséget, hogy a megmozdulást bejelentette-e valaki, de emailben feltett kérdéseinkre később ígértek választ.

Civil szervezetek és demokratikus pártok hétfőn kormányellenes tüntetést szerveznek az Operaház elé, ahol a kormány gálaesten ünnepli az új alaptörvény 2012. január 1-i életbe lépését.