Meghalt a férfi, aki szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítónál

Vágólapra másolva!
Szombaton meghalt a veszprémi kórházban az a zirci férfi, aki december közepén a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán szíven szúrta magát - erősítette meg az MTI értesülését a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.
Vágólapra másolva!

A férfi december 14-én szúrta meg magát a megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának ügyfélszolgálatán. Egy ellátást megállapító határozattal érkezett, sorszámot húzott, majd kivárta, míg sorra kerül. Réfi Jenő, a nyugdíjbiztosító igazgatójának korábbi közlése szerint a férfit arról tájékoztatták, hogy rendszeres szociális járadékot állapítottak meg számára - vagyis csökkentik a rokkantnyugdíját -, mivel a felülvizsgálat szerint az állapota javult, csökkent egészségkárosodásának mértéke.

Az ügyfélszolgálat munkatársával a férfi közölte, hogy nem ért egyet a nyugdíjbiztosító határozatával, majd felállt, és szíven szúrta magát. A férfi rokkantnyugdíja november elsejétől megszűnt - tette hozzá az igazgató.

Az 55 éves zirci férfit mentővel szállították a veszprémi kórházba, életmentő műtétet végeztek el rajta, de azóta is súlyos, életveszélyes állapotban volt.