Mégsem járnak le az ügyfélkapus jelszavak elsejétől

Vágólapra másolva!
Egy pénteki kormányrendelet szerint január elsején mégsem jár le mintegy 300 ezer ember ügyfélkapuhoz tartozó jelszava. Jövőre mindenkit külön értesítenek majd arról, hogy mikor kell módosítania.
Vágólapra másolva!

Kormányrendeletben módosították az ügyfélkapuhoz tartozó jelszavak lejárati idejét, így január elseje után is hozzáférhet az ügyfélkapuhoz az a mintegy háromszázezer ember, aki mostanáig nem módosította jelszavát - közölte Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEK KH) elnöke pénteken.

Október elsejével 650 ezer ember jelszava járt volna le, ezek érvényességét akkor három hónappal átmenetileg meghosszabbították. Közben már mintegy 300 ezer ember módosította jelszavát, de még így is nagyjából ugyanennyi embernek járna le a jelszava egyszerre.

A Magyar Közlönyben megjelent, péntektől hatályos kormányrendelet módosítása szerint a jelszavak jövőre az ügyfélkapu korábbi regisztrációja időpontjának évfordulóján járnak le. Aki például március 3-án regisztrált, annak 2012. március 3-áig van ideje arra, hogy új jelszót igényeljen.
Vetési Iván szerint így elkerülhető hogy egyszerre tömegesen akarják jelszavukat megváltoztatni az emberek. Jövőre pedig mindenkit időben tájékoztatnak majd arról, amikor jelszavának módosítása esedékes lesz.