Vaslapáttal ütötte az egyik nevelőt egy gyerekotthon két lakója

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megsérült az a 45 éves nevelő, akit a bócsai gyermekotthon két lakója vaslapáttal leütött szerda este, hogy megszerezzék tőle autójának kulcsát. A kocsival megszökő fiatalokat a rendőrök elkapták.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett egy nevelő a Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának bócsai intézetében, amikor egy 17 éves és egy 13 éves fiatal vaslapáttal leütötte, majd többször is fejbe rúgta, hogy elvegyék tőle az autója kulcsát - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint az otthon két lakója szerda este bántalmazta az ott dolgozó 45 éves nevelőt, majd ellopták az autóját. A rendőrség a bócsai gyermekotthon vezetőjének a feljelentése alapján indított nyomozást. A rendőrök a nevelő autóját üres üzemanyagtartállyal az M5-s autópályán, Budapest közelében megtalálták, és a két fiatalt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei még az éjszaka elfogták a fővárosban.

A főhadnagy hozzátette: a 17 éves fiatalkorút életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd intézkedtek az őrizetbe vételéről. A gyermekkorú fiatalt, tekintettel a büntethetőséget kizáró okra, meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.