Az utasok baleset-biztosításán is spórol a BKV

Vágólapra másolva!
Takarékossági okokból felmondja jelenlegi utas- és balesetbiztosítását a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). Az eddigi gyakorlat szerint akkor is járt bizonyos mértékű kártérítés, ha egy utas leesett a mozgólépcsőről, január elsejétől már csak akkor fizet a cég, ha egyértelműen megállapítható a BKV felelőssége.
Vágólapra másolva!

A BKV a nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva 2012-től felmondja a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel kötött utas-balesetbiztosítását - írja a közlekedési társaság szerdai közleménye. Az érvényes jeggyel és bérlettel utazók továbbra is biztosítva lesznek, a BKV felelősségbiztosítása továbbra is a kár teljes összegéig fedezetet nyújt azokban az esetekben, amikor a cég felelőssége megállapítható. A biztosítás felmondásával a cég évente 50 millió forintot takarít meg.

Az eddigi gyakorlat szerint a BKV utas-balesetbiztosítása - a felelősségi viszonyok vizsgálata nélkül - limitált kártérítést nyújtott a jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasok számára, amikor őket a cég üzemi területén, például mozgólépcsőn, járművön, járműről történő le- és felszálláskor valamilyen baleset érte. A január elseje után bekövetkező károk esetén csak azokban a helyzetekben fizet a cég kártérítést, ha a káresetért a BKV felelős.