Fidesz-közeli háttérember üzlettársa nyerte el a Juventus frekvenciáját

Vágólapra másolva!
A Fidesz egyik legfontosabb gazdasági háttéremberének tartott Nyerges Zsolthoz köthető az a cég, amely a Médiatanács múlt heti döntése értelmében elnyerte a Juventus rádió frekvenciáját - írja a Magyar Narancs. A hetilap cikke szerint az idén augusztusban, ötvenmillió forint alaptőkével alapított Prodo Voice Kft. egyszemélyes tulajdonosa, Gerardus Petrus Jacobus Ligtenberg hosszú ideje üzlettársa Nyerges Zsoltnak, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) vezető Petykó Zoltánnak.
Vágólapra másolva!

A holland üzletember a kilencvenes évek vége óta több vállalkozásban is Nyergessel egy időben vállalt fontos pozíciókat, és a céginformációs adatok alapján valószínű, hogy kapcsolatban van a jelenleg a Magyar Villamos Művek Zrt.-t vezető, Nyerges szolnoki üzlettársaként ismert Baji Csabával is - állítja a Magyar Narancs. A pályázat során odaítélt frekvenciák közül a Juventus rádió által használt eddigi, 89,5 megahertzes a legértékesebb, Budapesten és a főváros vonzáskörzetében ugyanis 3,3 millió hallgató számára elérhető.

Nyerges Zsolt az elnöke a Közgép Zrt.-nek, mely több szálon kapcsolódik a jelenlegi kormányzathoz (erről bővebben itt olvashat). Többek között üzleti kapcsolatban áll Simicska Lajossal, a Fidesz egykori gazdasági igazgatójával, és Fellegi Tamás nemrég lemondott fejlesztési miniszter a kinevezése előtt neki adta el részesedését az egyik legnagyobb magyar médiacégben, az Infocenterben.

A Juventus egy másik - az eddig a Rádió 1 által használt 103,9 megahertzes - frekvenciát kapott meg a mostani pályázaton. Ugyanezen a tenderen a Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió is elvesztette műsor-szolgálatási jogosultságát.