BM: Kapnak munkát a nyugdíjból visszatérő rendőrök

Vágólapra másolva!
"Könnyített, de hasznos" tevékenységet végeznek majd azok a rendőrök, akik szolgálati nyugdíjból érkeznek vissza a rendőrséghez. A belügyi államtitkár szerint biztosítják a visszatérőknek a munkalehetőséget.
Vágólapra másolva!

Biztosítani fogja a Belügyminisztérium (BM) a szolgálati nyugdíjból visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését a rendőrség szervezeti keretei között - közölte a tárca parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly az MTI szerint a Népszabadság cikkére reagált, amely arról írt: a vonatkozó belügyminiszteri rendelet még nem készült el, annak hiányában pedig az Országos Rendőr-főkapitányságon "senki sem mert találgatásokba bocsátkozni" arról, hogy januártól milyen munkával várja a rendőrség a korábban szolgálati nyugdíjba vonult egykori kollégákat.

A belügyi államtitkár szerint a lap az írásával alaptalan riadalmat kelt, ugyanis a BM biztosítani fogja a visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését. Januárban erre a célra létrejön a szeniorállomány, amely "könnyített, de hasznos tevékenységet" biztosít a rendőrségnél ismét szolgálatot vállaló rendőröknek - írta Kontrát Károly, hangsúlyozva: "minden olyan volt kollégának lesz helye és feladata, aki újra a magyar családok, az emberek biztonságát akarja szolgálni".

A parlament november végén fogadta el a korengedményes nyugdíjak megszüntetését.