Egy gyáli családi ház három falát kidöntötte egy gázrobbanás

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás miatt kidőlt egy gyáli családi ház három fala, az építmény életveszélyessé vélt. Egy ember életveszélyesen, ketten könnyebben megsérültek.
Vágólapra másolva!

Gázrobbanás történt vasárnap délután egy családi házban Gyálon. A detonáció következtében egy férfi súlyos, életveszélyes, egy nő és egy gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A robbanás akkora erejű volt, hogy a ház három oldala kidőlt, és súlyosan megrongálódott a tetőszerkezet, valamint a födém is - mondta el a szóvivő. A 75 négyzetméteres régi építésű család házból csak a belső falak maradtak meg, az épület életveszélyessé vált. A romos házból a gyáli tűzoltók két gázpalackot hoztak ki - tette hozzá Kisdi Máté.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese közölte, az életveszélyesen megsérült férfit és a könnyebb sérüléseket szenvedett nőt az István kórház égési osztályára szállították, egy szintén könnyebben megsérült nyolcéves gyermeket pedig megfigyelésre a Péterfy Sándor utcai kórházba vittek.