Orbán nemmel szavazott a családvédő törvény egy részére

Vágólapra másolva!
A családok védelméről szóló törvény ellen szavazott pénteken Orbán Viktor. Egyedül a kormányfő szavazott nemmel a javaslatra, valószínűleg félrenyomta a gombot.
Vágólapra másolva!

Pénteken több más törvény mellett elfogadták a családok védelméről szóló törvényt is. A kormánypártok kiemelten fontosnak nevezték a családok védelmét, az új alaptörvény a sarkalatos törvények köré sorolta az erről szóló jogszabályt. A javaslatot 298 igen és egyetlen nem szavazattal fogadták el.

Orbán Viktor kormányfő volt az egyedüli képviselő, aki nemmel szavazott a jogszabályra - derül ki a parlament honlapján található szavazati statisztikákból. Orbán a törvény kétharmados részeire igennel, a feles részeire visznt nemmel szavazott. A kormányfő valószínűleg félrenyomta a gombot, korábban ugyanis nem jelezte, hogy problémája lenne a törvénnyel. A javaslatot fideszes és KDNP-s képviselők szavazatával fogadták el.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Orbán a pénteki szavazások közben

"Magyarország mindenkori költségvetésének tervezésekor elsőbbséget élvez a családok támogatása, és a felelősségteljes párkapcsolatról, családi életről szóló ismeretek az alap- és középfokú oktatásban egyaránt megjelennének" - olvasható a KDNP-s képviselők által benyújtott családvédelmi törvényjavaslatban.

Harrach Péter, Michl József, Tarnai Richárd és Bagdy Gábor KDNP-s képviselők indoklásukban azt írták, hogy az elmúlt években több tucat egymásnak ellentmondó törvény szabályozta és befolyásolta a családok életét. A képviselők szerint ez a helyzet hátrányosan befolyásolta a gyermekvállalási kedv alakulását, hiszen a gyermekszülés hosszútávra szóló döntés, melynek meghozatalához stabil és kiszámítható viszonyokra van szükség.