Korlátozott nyitvatartás a postákon és az üzletekben az ünnepi hétvégén

Vágólapra másolva!
Vasárnap és hétfőn a benzinkutak, a virág- és édességboltok, a non-stop nyitvatartó kis üzletek, a vendéglátó- és szórakozóhelyek kivételével minden zárva tart. A BKV december 24-én délután négy óra után már csak éjszakai járatot indít.
Vágólapra másolva!

Korlátozott ideig tartanak nyitva szombaton a posták és az üzletek. A postahelyek december 24-én a szombati munkarend szerint - azaz legkésőbb délig lesznek nyitva. Azok a postahivatalok, amelyek máskor szombaton délután is nyitva tartanak az általános munkarendjük szerint, ezen a két napon szintén délben zárnak - közölte pénteken a Magyar Posta.

Az üzletek, piacok, bevásárlóközpontok szombaton legkésőbb délután kettőig tarthatnak nyitva, december 25-én és 26-án, vasárnap és hétfőn pedig minden üzlet zárva lesz - hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). Ez alól csak a benzinkutak, a virág- és édességboltok, a non-stop nyitva tartó kis üzletek, a kiemelt idegenforgalmi helyek kis üzletei, a vendéglátóhelyek és a szórakozóhelyek képeznek kivételt. A vendéglátó- és szórakozóhelyek a bevásárlóközpontokban is nyitva lesznek. Kedden az üzletek, piacok, bevásárlóközpontok a szokásos nyitvatartási idővel fogadják a vásárlókat.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) december 24-én délután négy órától csak éjszakai járatokat közlekedtet. 24-én reggel és napközben szombati menetrend szerint közlekednek a járatok. December 25-én és 26-án minden nappali és éjszakai járat a munkaszüneti/vasárnapi menetrend szerint közlekedik. A BKV ügyfélszolgálatai szombaton, vasárnap és hétfőn is zárva tartanak, a pótdíjazási iroda azonban hétfő reggel hattól már nyitva lesz.