Obamának és Putyinnak is küld ünnepi képeslapot Orbán

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szóvivője a Blikknek elmondta, hogy az elsők között kapnak karácsonyi üdvözlőlapot a magyar közjogi méltóságok, de a címzettek között van Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és Barack Obama amerikai elnök is.
Vágólapra másolva!

Egy vallási témájú festmény szerepel idén a miniszterelnök karácsonyi üdvözlőlapján, amelyet Orbán Viktor maga választott ki - írja szerdai számában a Blikk. A lapnak Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a protokollnak megfelelően idén is az elsők között kap ünnepi köszöntést az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság és az Országgyűlés elnöke, a jelenlegi és a korábbi államfők, valamint az összes alkotmánybíró.

A lap azt írja, hogy kapnak képeslapot hazai sportolók, a legjelentősebb állami cégek vezetői és a kiemelt külföldi vállalatok vezetői is, így például az Audi, az Opel, a Suzuki vagy az újonnan beruházó Mercedes első emberei. A protokoll-listán ott vannak a művészeti intézmények és nagyobb önkormányzatok irányítói is.

A volt miniszterelnökök közül Boross Péter és Horn Gyula kap képeslapot, de lesznek ellenzéki vezetők is, akiknek üdvözletet küld a miniszterelnök. Barack Obama és Putyin, csakúgy, mint tavaly, idén is szerepel a címzettek között.