NGM: Matolcsy nem volt fáradt

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint nem Matolcsy György fáradtsága, hanem programtorlódás miatt kellett lemondani a miniszter és a főpolgármester találkozóját. Tarlós István a BKV forráshiányáról szóló keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Matolcsy fáradtságra hivatkozva mondta le a találkozójukat.
Vágólapra másolva!

Cáfolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Tarlós István főpolgármester állítását, amely szerint Matolcsy György miniszter az elhúzódó parlamenti szavazásra hivatkozva mondta le kedd reggeli találkozójukat.

A főpolgármester keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta: aznap reggel találkozott volna Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a főváros forrásteremtési lehetőségeinek ügyében, de a miniszter fáradtságra hivatkozva lemondta a megbeszélést.

Az NGM közlése szerint Tarlós István titkárságával a múlt héten egyeztettek időpontot, és kedd reggel, programtorlódás miatt kérték a módosítását. A megbeszélés súlyára való tekintettel még erre a hétre két lehetőséget is felajánlott a kabinet a találkozó megtartására, de Tarlós István titkársága még nem válaszolt - olvasható az NGM közleményében.

"Márpedig, ha a főpolgármester úrnak valóban fontos lenne a találkozó, úgy nem rendkívüli sajtótájékoztatót kellett volna tartania, hanem egy új időpontban kellene megegyeznie a nemzetgazdasági miniszterrel" - írta a minisztérium a közleményben.

Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén a Matolcsy Györggyel való találkozót firtató kérdésre azt válaszolta: minden lehetséges, elfogadható eszközzel küzd a város érdekeiért. Hozzátette: a találkozót a parlament ülésének elhúzódása miatt halasztották el Matolcsy Györggyel, de arra napokon belül sor kerül.