Nem megy el a mentelmi jogát tárgyaló bizottság ülésére Juhász Ferenc

Vágólapra másolva!
A volt honvédelmi miniszter nyílt levélben jelentette ki, hogy nem megy el a mentelmi bizottság keddi ülésére, amelyen mentelmi joga felfüggesztéséről döntenek. Az ügyészség azért kérte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert az elszámoltatási kormánybiztos hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt feljelentette a volt honvédelmi minisztert az úgynevezett luxuslakásügyben.
Vágólapra másolva!

Nyílt levélben közölte a mentelmi bizottság elnökével Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, hogy nem megy el a testület keddi ülésére, amelyen az ő mentelmi jogának felfüggesztéséről döntenek.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy az ügyészség kikérte Juhász Ferenc mentelmi jogát, és amennyiben az Országgyűlés megszavazza annak felfüggesztését, a volt honvédelmi minisztert hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgathatják ki az úgynevezett luxuslakásügyben. Budai Gyula azért jelentette fel Juhászt Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak.

A volt honvédelmi miniszter a Rubovszky Györgynek írt levelében közölte, hogy nem tartja magát felelősnek abban az ügyben, amelyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos gyanús lakásvásárlások miatt jelentette fel.

"Ha a vádhatóság ezzel ellentétes álláspontot fogalmaz meg, akkor elemi érdekem, hogy minél nagyobb nyilvánosság előtt védhessem meg tisztességemet és álláspontomat. Ezért nem kérek 'együtt érző' kegyelmet és nem bújok mentelmi jogom mögé" - olvasható Juhász Ferenc levelében.

A korábban nyilvánosságra került eddigi adatokból az derült ki, hogy éveken át sok millió forint közpénz mozgott a Honvédelmi Minisztériumban a beszállítóktól a minisztériumi vezetőkig korrupciós csatornákon. A minisztériumi vezetők - ezredesek, dandártábornokok és főnökeik - az államkasszát csapolták meg, és csak egy óvatlan századosnak köszönhetően buktak le. Vallomásaik eddig ismert részletei alapján az [origo] ebben a cikkben megpróbálta felrajzolni a korrupciós hálózatot.