Navracsics Tibor veszi át átmenetileg a fejlesztési miniszter hatásköreit

Vágólapra másolva!
A közigazgatási és igazságügyi minisztert bízta meg a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörének átmeneti gyakorlásával Orbán Viktor, pedig korábban Fónagy János államtitkárra bízta a tárca ideiglenes vezetését. A miniszterelnöki rendelet a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
Vágólapra másolva!

Bár a miniszterelnök december 12-én még azt mondta, hogy Fónagy János államtitkárra bízza a nemzeti fejlesztési tárca irányítását arra az átmeneti időre, amíg eldől, hogy ki lesz a december 8-án lemondott Fellegi Tamás utóda, egy a szerdai magyar Közlönyben megjelent határozattal a kormányfő mégis Navracsics Tibor közigazgatási miniszterre testálta az új miniszter kinevezéséig a feladatot.

A rendelet indoklást nem tartalmaz, mindössze annyit ír, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter hivatalba lépésével egyidejűleg hatályát veszti.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter december 8-án közölte, hogy feladatainak sokasága miatt kezdeményezi felmentését a miniszterelnöknél miniszteri posztjáról, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani. (A miniszter lemondásának okairól szóló cikkünket itt, másfél éves tevékenységét összegző írásunkat pedig itt olvashatja.)

A kormányfő elfogadta a miniszter lemondást, és december 15-i hatállyal Fellegit az IMF-tárgyalásokat irányító tárca nélküli miniszternek nevezte ki. A Fellegi lehetséges utódaként felvetődött jelöltek közül, információink szerint Hiorváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt) vezérigazgatója a legesélyesebb.