Megkezdődött a spanyol turistát megszúró magyar férfi pere

Vágólapra másolva!
Nem emlékszik semmire, de ha a tanúk állítják, biztos ő támadott egy idegenre - állította a bíróságon a férfi, aki azzal vádolnak, hogy megszúrt egy turistát.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a magyar férfi 2010. március 27-én este a belvárosi lakásában összeveszett a barátnőjével, majd az V. kerületi Kossuth Lajos utcában egy 15 centiméteres pengéjű késsel hátba szúrt egy számára ismeretlen spanyol férfit, aki az utcán előtte haladt.

A két férfi ezután dulakodni kezdett, majd mindketten a földre kerültek. A közelben lévő külföldi állampolgárok a megszúrt férfi segítségére siettek, a földre szorították a támadót, és kicsavarták a kezéből a kést. Miközben a külföldiek a támadót a rendőrök kiérkezéséig a földre leszorítva tartották, a vádlott beleharapott a spanyol férfiba.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Az orvosi vizsgálatok szerint 8 napon túl gyógyuló sérülést, felületes tüdősérülést okozott a közepes erejű késszúrás.

A vádlott a keddi, első tárgyalási napon elmondta: nem emlékszik arra, hogy megtámadott volna valakit, mert túl sokat ivott. A bíró kérdésére, miszerint bűnösnek érzi-e magát, azt felelte, hogy ha a tanúk ezt mondják, akkor biztosan ő szúrta meg a spanyol férfit.

Az elmeorvosi és további szakértői vizsgálatok szerint a támadó közepesen ittas állapotban követte el a bűncselekményt, ám beszámítható volt. A tárgyalás a tanúk meghallgatásával jövő májusban folytatódik. A 20 éves, büntetlen előéletű, szakácsnak tanuló vádlott szabadlábon védekezhet.