Csalók gyűjtenek a Tűzoltó utcai gyermekklinika nevében

Vágólapra másolva!
Konkrét összeget nem kért a gyermekklinika nevében gyűjtő fiatalember, azt mondta, szívbeteg gyerekek gyógyulására kell a pénz. A klinika mukatársa az [origo]-nak azt mondta: ők nem bíztak meg senkit adományok gyűjtésével, csalók próbálják rávenni az adakozásra az embereket.
Vágólapra másolva!

Adományokat gyűjtenek házalók a Tűzoltó utcai gyermekklinika nevében, de nem az intézmény megbízásából. Az [origo] információi szerint a III. kerületi Római lakótelep lakásaiba egy fiatalember kopogtatott be a napokban azzal a kéréssel, hogy szívbeteg Tűzoltó utcai gyerekeknek gyűjt. Konkrét összeget nem kért, a lakókra bízta, hogy mennyivel járulnak hozzá a gyűjtéshez. Az egyik lakó az [origo]-nak azt mondta: a fiatalember - akinél volt igazolvány és egy dosszié is - igyekezett megbízhatónak és hitelesnek tűnni.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai 2. számú Gyermekklinikájának igazgatói titkárságán az [origo] kérdésére azt mondták: többen is jelezték már az intézménynek, hogy a nevükben gyűjtenek adományokat, a kórház azonban nem szokott házalók által gyűjteni. "Valószínűleg csalókkal van dolgunk" - fogalmazott a kórház munkatársa. Aki segíteni akar a kórháznak, az önkéntes adománnyal és a személyi jövedelemadója egyszázalékos felajánlásával teheti ezt meg - tette hozzá. Az ügyben eddig nem tett feljelentést az intézmény.