Hoffmann Rózsa: Országos óvodaépítési program indul

Vágólapra másolva!
Minden gyereknek lesz helye az óvodákban Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint, aki a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy januárban írják ki a 9,39 milliárd forint összegű óvodaépítési pályázatot.
Vágólapra másolva!

Országos óvodaépítési program indul abból a célból, hogy az új köznevelési törvény előírásainak eleget téve 2014-re valóban minden hároméves gyerek óvodába tudjon járni - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A lap a hétfői számában azt írta, ma az óvodáskorú gyerekek 10 százaléka nem jár óvodába, így 2014-ig 25-30 ezer új férőhelyet kell létrehozni.

Az Új Széchenyi-tervben jövő év januárjában írják ki azt a 9,39 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amelynek nyomán 14-15 ezer új férőhelyet lehet majd létesíteni a következő egy-másfél évben - írja a Magyar Nemzet. A továbbiak létrehozását önkormányzati, európai uniós, illetve központi költségvetési forrásból igyekszik megoldani a kormány.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője múlt hétfőn jelentette be, hogy fokozatosan vezetik be az egész napos iskolát, csak azokban a középiskolákban lesz kötelező központi felvételi, amelyekben túljelentkezés van, és a jelenlegi öt helyett hároméves kortól lesz kötelező az óvoda.