Előzetesbe kerülhet a darabolós gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye, ezzel indokolja a Fővárosi Főügyészség, hogy miért indítványozták a pestszentlőrinci darabolós gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A nő állítása szerint nem emlékszik rá, hogyan csonkolta meg élettársát.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség pénteken indítványozta a pestszentlőrinci "darabolós gyilkosság" elkövetésével gyanúsított asszony előzetes letartóztatását. Az intézkedés elrendelése azért indokolt, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják indokoltnak végrehajtani - olvasható a Fővárosi Ügyészség közleményében.

A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy elfogták a pestszentlőrinci "darabolós gyilkost": a megölt férfi élettársa, az 52 éves T. Edit részletes beismerő vallomást tett. Az elkövető előbb megfojtotta a férfit, majd a holttest mindkét kezét és lábát könyöknél, illetve térdnél megcsonkolta. A holttestet, amelyről a végtagok részeit levágták, megtalálták. A BRFK-hoz hétfőn érkezett bejelentés, hogy egy guberáló emberi testrészeket talált egy XVIII. kerületi szelektív hulladékgyűjtőben.

A gyanúsított a rendőröknek azt mondta: hosszan tartó rossz viszony volt közte és a férfi között az alkoholizálás és a sértett agresszivitása miatt. A nő azt állította, a darabolás konkrét körülményeire nem emlékszik.