Hiába próbálta megnyugtatni magát a pécsi egyetemi lövöldöző

Vágólapra másolva!
Közvetlenül a bűncselekmény előtt, a mosdóban megpróbálta pszichoterápiás módszerrel megnyugtatni magát az a fiatalember, akit a pécsi egytemi lövöldözéssel vádolnak. G. Ákos nem járt sikerrel, az indulatai eluralkodtak rajta, egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített.
Vágólapra másolva!

Úgynevezett autogén tréninggel próbálta mérsékelni indulatait közvetlenül tettének elkövetése előtt G. Ákos, a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottja, aki erről korábban az ügyben a Baranya Megyei Bíróság által kirendelt és a per csütörtöki tárgyalási napján meghallgatott szakértőknek beszélt.

Az egyik szakértő azt mondta: a vádlott arról számolt be nekik, hogy ezt a pszichoterápiás módszert akkor alkalmazta, amikor kiment a mosdóba a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében, közvetlenül a bűncselekmény előtt. A szakértő közlése szerint a vádlott indulatai mégis elszabadultak, ezután kezdett lövöldözni.

Az ügyészség G. Ákost előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án a biofizikai intézetben pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített.