A Kékestetőn már havazik

Vágólapra másolva!
Az ország többi részén egyelőre csak az eső esik, az időjárás-előrejelzések szerint azonban hétvégén feltehetőleg újra havazni fog a magasabb területeken.
Vágólapra másolva!

1014 méteres magasságban már fehérbe borult a táj, míg az ország többi részén esik az eső - írja az Időkép.hu. Már néhány centiméter friss hó borítja a hegytetőt, és hétvégén feltehetőleg újra havazni fog a magasabban fekvő területeken.

Pénteken északnyugat felől melegfront érkezik, amelynek csapadékrendszere péntek éjszaka vonul át Magyarország felett. Ezért estétől egyre többfelé várható eső, amely szombatra délnyugaton, valamint a Dunántúli-középhegység térségében és a Mecsek környékén havas esőbe, havazásba mehet át.

Kelet felé haladva egyre kisebb esélye lesz havazásnak. A csapadék mellett erős, olykor viharos szélre is számítani kell, helyenként a 70 km/órát is elérhetik a legerősebb széllökések.

Vasárnapra lecsendesedik az idő, felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüt, és már csak elvétve alakulhat ki zápor, hózápor. A csúcshőmérséklet a pénteki 6, 11 fokról a hidegfront hatására a hétvégére 2, 7 fokig csökken, a jövő hét elejétől pedig megjelennek a keményebb éjszakai fagyok is.