Szíven szúrta magát nyugdíja csökkentése miatt egy férfi Veszprémben

Vágólapra másolva!
A veszprémi nyugdíjbiztosítóban szúrta szíven magát egy otthonról hozott késsel egy 56 éves férfi szerdán, akinek egy határozat értelmében csökkentették a rokkantsági nyugdíját. Életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

Szíven szúrta magát egy 56 éves férfi a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon, miután megbizonyosodott arról, hogy csökkentették rokkantsági nyugdíját - írja a Veszprém megye híreivel foglalkozó Napló-online.hu weboldal szerdán.

Az eset szerda délelőtt történt, a hírportál tájékoztatása szerint a férfi bement a nyugdíjbiztosítóba, majd az egyik ügyintézőnek bemutatott egy határozatot, amelynek értelmében csökkentették az illetményét. Az 56 éves férfi néhány kérdést tett föl a határozattal kapcsolatban, majd elővett a zsebéből egy kést, és szívtájékon szúrta magát. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a megyei kórházba.

Az [origo] megkereste a Veszprém megyei kórházat, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy az 56 éves férfit délután három óra előtt kevéssel még műtötték. A Veszport.hu idézi Dr. Réfi Jenőt, a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatóját, aki elmondta, a magát megszúró férfi évek óta rendszeres szociális ellátásban és nyugellátásban részesült, emiatt időszakonként orvosi vizsgálatra kell menni. Az orvos legutóbb azonban azt állapította meg, hogy állapota javult, így csupán szociális támogatásban részesülhet.

"Az úr ma délelőtt nyugodtan kivárta a sorát, majd az ügyfélszolgálaton megmutatta a határozatot és annyit mondott, ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi - majd szívtájékon szúrta magát egy késsel" - mondta Réfi. A honlap úgy tudja, a férfi életmentő műtétje jól sikerült, és jelenleg a veszprémi kórház baleseti osztályán ápolják.