A napirend szerint harmincnégy órás ülést tart szerdán a parlament

Vágólapra másolva!
Többek között arról a fideszes indítványról is vitáznak a képviselők a parlament szerdán reggel kezdődő ülésén, amely szülői felügyelethez kötné a kiskorúak éjszakai szabadtéri időtöltését. A napirend szerint harmincnégy órás időkeretük van a képviselőknek a törvényjavaslatok megvitatására.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés szerdia ülésnapján összesen nyolc törvényjavaslat vitája szerepel, amelyek együttes maximális időkerete több mint 34 óra. A képviselők többek között vitáznak a nemzeti vagyonról, a képviselői fizetésekről, illetve a titkosszolgálati változtatásokat is tartalmazó egyes, rendészeti tárgyú törvénymódosításokról.

A ülés reggel nyolc órakor, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényjavaslat részletes vitájával kezdődik, amit az egyes rendvédelmi tárgyú törvényváltoztatáshoz benyújtott módosító javaslatok tárgyalása követ. Utóbbi, Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett előterjesztésen Kövér László is változtatna. Az Országgyűlés fideszes elnöke, volt titkosszolgálati miniszter az eredeti javaslattal ellentétben nem tenné lehetővé a nemzetbiztonsági szolgálat jogállást a tervezett új szervezetnek, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központnak (NIBEK).

Ez után a családok védelméről szóló kereszténydemokrata javaslat részletes vitája következik, így várhatóan szóba kerül az a fideszes kezdeményezés is, amely szülői felügyelet alá korlátozná a kiskorúak éjszakai szabadtéri időtöltését. A képviselők vitáznak a képviselői javadalmazásról, illetve a nemzeti vagyonról szóló javaslatról, a víziközmű-szolgáltatásról, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló indítványokról is.