Előzetesben a tanára homlokához pisztolyt tartó tatabányai diák

Vágólapra másolva!
A fiú, aki állítása szerint viccből szegezett fegyvert tanára homlokához az iskolában, két hete töltötte be a 14. évét, így valószínűleg ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került a 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásban van az a tatabányai diák, aki még hétfőn óra közben egy gázpisztolyt fogott a tanárára - mondta a köztévé esti Híradójában a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta, hogy a bűncselekmény súlya és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezték a fiú előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A hetedikes fiút felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség.

A 14 éves fiút megbilincselve vitték a tatabányai városi bíróságra, ahol azt mondta: "a fegyvert viccből vette elő és igazából nem akarta megijeszteni a tanárnőt" - hangzott el a Híradóban. A műsorban elhangzott, hogy "a tatabányai diák két hete töltötte be a 14. évét, így valószínűleg ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került a 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta". A fiút egy fővárosi javítóintézetbe vitték.