Csütörtökön derül ki, miről döntött a kormány Sopronban

Vágólapra másolva!
Sopronban tartott kihelyezett ülést szerdán a kormány, hivatalosan azonban még nem tudni, miről állapodtak meg. Az MTI úgy tudja, még nem született döntés Fellegi Tamás fejlesztési miniszter pótlásáról.
Vágólapra másolva!

Gazdasági kérdésekről is tárgyalt a kormány szerdai kihelyezett ülésén Sopronban - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI helyszínen lévő tudósítójának az ülést követően. Az MTI kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Fellegi Tamás fejlesztési miniszter utódlásáról nem döntöttek. Fellegi Tamás a múlt héten mondott le posztjáról, mint mondta, azért hogy az IMF-fel való tárgyalásokra koncentrálhasson.

Az ülésen történtekről csütörtökön Budapesten tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá Giró-Szász András. Az MTI úgy tudja, megszületett a döntés a jövő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslat átalakításáról, a részleteket várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a kormányszóvivő ismerteti majd.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Fidesz-KDNP frakcióülése után azt mondta, a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinet, a büdzsé főszámait azonban nem szabad módosítani, dacára annak, hogy kisebb lesz a növekedés, és gyengébb lesz a forint a korábban vártnál. A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken, az uniós csúcstalálkozó után Brüsszelben jelentette be a kormányfő. Az MTI-t tájékoztató kormányzati forrás közlése szerint jelenleg úgy tűnik, emiatt nem kell plusz ülésnapot tartania a parlamentnek.

A kabinet abból az alkalomból tanácskozott Sopronban, hogy a város lakói 90 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. December 14-ét 2001-ben nyilvánította a hűség napjává egy kormányrendelet. A jogszabály arra emlékeztetett, hogy Sopron a trianoni békeszerződéssel Ausztriához került, de a város lakossága az 1921. december 14-i népszavazáson úgy döntött, hogy Sopron térjen vissza Magyarországhoz.