Az ivóvíz, a csatornahasználat és a temetkezés is drágul Budapesten

Vágólapra másolva!
A lakossági fogyasztók jövőre nettó 191,90 forintot fognak fizetni egy köbméter ivóvízért. Két és fél százalékkal emelkedik a csatornahasználati díj is.
Vágólapra másolva!

Átlagosan 2,54 százalékkal emelkedik 2012-ben az ivóvíz ára Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett döntött erről. A lakossági fogyasztóknál 2,51 százalékkal növekedik a fizetendő összeg, az ipari-közületi fogyasztóknál pedig 2,53 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy a lakossági fogyasztók számára nettó 191,90 forint lesz egy köbméter ivóvíz (áfával együtt 243,71 forint), az ipari-közületi fogyasztóknak pedig nettó 198,90 forintot kell fizetniük (27 százalékos áfával számolva 252,60 forintot).

Két és fél százalékkal emelkednek jövőre Budapesten a csatornahasználati díjak is. György István ágazati főpolgármester-helyettes erről szóló javaslatát a képviselők 18 igen és 11 nem szavazattal fogadták el. Ennek értelmében január elsejétől a csatornahasználati díj nettó 333,6 forint lesz köbméterenként, amely 5 forintos köbméterenkénti áthárított vízterhelési díjat tartalmaz.

Emelkednek Budapesten a kegyeleti szolgáltatások díjai is január elsejétől, miután a képviselők megszavazták az erről szóló előterjesztést a közgyűlés szerdai ülésén. A döntés értelmében az árak nettó 3,9 százalékkal emelkednek.