Vágólapra másolva!
A gyorskorcsolya Európa-bajnokság népszerűsítésének ürügyén nyit ki pénteken a Városligeti Műjégpálya, amely mindössze két hétre kapta meg az ideiglenes használatbavételi engedélyt. A kivitelező csődje miatt nem történt meg a hivatalos átadás, és bár az fővárosi önkormányzat folyamatosan tárgyal a céggel, elképzelhető, hogy ezen a télen már nem is nyit ki többet a műjégpálya.
Vágólapra másolva!

Ha nem lenne a gyorskorcsolya Európa-bajnokság, valószínűleg meg sem nyitna idén a felújított Városligeti Műjégpálya, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a kivitelező csődeljárása miatt nem tudtak még hivatalosan átadni. A január 6. és 8. között zajló gyorskorcsolya Eb beharangozó rendezvényeként azonban péntektől két hétre mégis megnyitják a pályát, amely így a téli szünet és az ünnepek idején fogadhatja a látogatókat.

A műjégpálya ideiglenes használatbavételi engedélyt kapott erre a két hétre. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az [origo]-nak annyit mondott, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások az építkezés befejezéséről és a hivatalos átadásról a kivitelezővel, de nincs garancia arra, hogy a pálya az Eb után megkapja a végleges használatbavételi engedélyt, és ismét kinyithat, ha a kivitelező nem adja át hivatalosan.

A Városligeti Műjégpálya honlapja jelenleg fejlesztés alatt van. Az utolsó, december elsejei bejegyzés szerint a pálya zárva, és arra az információra várnak, hogy a kivitelező mikor tudja átadni a létesítményt.

Forrás: Harlt Nagy Tamás [origo]
A Műjégpálya felújítás közben