Fegyvert tartott tanára homlokához az iskolában egy tatabányai diák

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint akár öt év börtönt is kaphat az a 14 éves fiú, aki egy tár nélküli rozsdás gázriasztót emelt tanára homlokához egy tatabányai iskolában. A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy "brahiból" vitte magával a fegyvert az iskolába.
Vágólapra másolva!

Dolgozatíráshoz készülődött az osztály egy tatabányai általános iskolában hétfőn, amikor az utolsóként érkező diák egy tár nélküli rozsdás gázriasztó fegyverrel a kezében a történelem-tanárnőhöz sétált, majd a pisztolyt a tanárnő homlokához emelte - közölte a rendőrség.

A beszámoló szerint a tanár többszöri felszólítása után a 14 éves fiú odaadta a fegyvert az ifjúságvédelmis pedagógusnak, majd visszament a terembe, hogy megírja a dolgozatot. Előtte azonban odaszólt a tanárnak, hogy ne mosolyogjon, mert a fegyver igazi - olvasható a rendőrségi portálon.

A fiú a gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy a rozsdás gázriasztó fegyvert tár nélkül találta egy tatabányai méhtelepen, és "brahiból" vitte be magával az iskolába. Azt is tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás, és tár nélkül egyébként sem működik - közölte a rendőrség.

A diákkal szemben felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.