Börtönre ítélték a markolóval rendőröknek hajtó férfit

Vágólapra másolva!
Sárvár belvárosában felemelt tolólapos munkagépével ment neki egy férfi tavaly az őt megállítani próbáló rendőrök autójának. Végül a rendőrök kilőtték a munkagép kerekeit.
Vágólapra másolva!

Két év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Vas Megyei Bíróság első fokon egy férfit, aki tavaly februárban Sárváron a munkagépével nem állt meg a rendőri felszólításra, majd nekihajtott egy rendőrségi autónak.

Tóth András, a megyei bíróság sajtótitkára elmondta: a bíróság a napokban bűnösnek mondta ki a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében, valamint ittas járművezetésben. A bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében mellékbüntetésül hat hónapra eltiltotta a járművezetéstől, három évre pedig a közügyek gyakorlásától is a vádlottat, aki védőjével együtt enyhítésért fellebbezett - fűzte hozzá.

Tavaly februárban a rendszám nélküli munkagépét ittasan vezető férfit a rendőrök többször is megpróbálták megállítani Sárváron, de a sofőr kikerülte őket a monstrummal, ezért szirénázó rendőrautóval üldözőbe vették. Végül az egyik utcában keresztbe állt a munkagép előtt egy rendőrségi autó, amelynek a munkagép felemelt tolólappal rontott neki, az egyik rendőr erre célzott lövéseket adott le a jármű kerekére. Mindez Sárvár belvárosában, a rendőrség épületétől néhány száz méterre történt.

Az akkor 51 éves férfit végül sikerült elfogni és előállítani, azt követően büntetőeljárást indítottak ellene.